Personal training

You can and you will. Wat je doel ook is op het gebied van gezondheid, wij helpen je met het bereiken ervan. Samen een fitplan maken. Holistisch, via onze visie gebaseerd op focus, fit en food. Personal training met de juiste trainer voor een duurzame toekomst. 

Hoe werkt het?

Als eerste plannen we een kennismaking in. Hierin bespreken we jouw wensen en doelen (bijvoorbeeld ‘afvallen’ of  ‘snel vet verbranden’) en voeren we verschillende metingen uit. Aan de hand van dit gesprek stellen we een advies en plan op hoe jij  jouw doelen kunt behalen. 

De tweede stap is het inplannen van verschillende personal training sessies en/of coaching. Door kennis op te doen over je eigen lichaam en aan de slag te gaan met nieuwe vaardigheden. Gedragsveranderingen die je kunt volhouden. 

Belangrijk is het bijhouden van jouw progressie. Wat werkt wel en wat werkt minder goed. Daar passen we het plan op aan. Uitdagingen houden is hierbij ons motto. 

De derde stap is komen tot een juiste balans. De balans in lichaam, geest en voeding. In deze laatste stap onbewust en in vrijheid, telkens als vanzelf, in balans te leven.

Kosten 60 minuten personal training:
€ 85 excl btw

Personal training

gewoonten veranderen

TRAINERS

Onze personal trainers zijn gecertificeerd en werken met evidence based methodes.  

FOCUS, FIT, FOOD

Personal training is meer dan alleen sport. We kijken ook naar slaap, leefgewoontes, voeding en focus. 

PERSOONLIJK

Persoonlijk aandacht staat voorop. 1-op-1 contact in onze studio en gewoon via de app;-)

Een duurzame verandering vergt tijd en energie, die in drie stappen is samen te vatten. Kennis, beheersen en balans. Kyouyu, Kyoken en Kyosei heb ik ze genoemd. Van bewust en onbekwaam, je weet dat je iets niet kunt, naar bewust en aan het leren – het gaat niet vanzelf dus je gaat aan de slag – naar onbewust bekwaam, je kan het zonder erbij na te denken. Je gaat leren, ervaren, herhalen en het je eigen maken. 

Ons brein streeft naar cognitief gemak, met weinig inspanning iets bereiken. Maar omdat gewoonten in onze hersenen vastliggen, is het moeilijk ervan af te komen. Het vergt doorzettingsvermogen, discipline en herhaling, herhaling, herhaling. In jouw geheugen moeten nieuwe gewoonten de oude gewoonten overschrijven. Als het dus even niet lukt met daar waar je aan begonnen was, begin je weer opnieuw, zoals
bij Monopoly: terug naar Start.

Gewoontegedrag speelt bij veel veranderingen een essentiële rol. We begrijpen wel dat één keer ander gedrag vertonen niet genoeg is om een blijvende verandering te realiseren, maar ons vastbijten in die verandering, dat is toch vaak te veel gevraagd. Gewoonte- én gedragsverandering, aan- én afleren. Erover nadenkend hoe ik dat
proces voor mijzelf kon vereenvoudigen, kwam ik op rituelen die me daarbij kunnen helpen. Ons leven wordt opgetuigd met rituelen rond geboorte en dood, rond de seizoenen en rond dagelijkse handelingen. Rituelen zijn er om betekenis te geven aan het heden.

Gedragsverandering is ook makkelijker wanneer je iets kiest wat ‘dicht bij jezelf blijft’. Iets wat past bij jouw constitutie. Ben jij bijvoorbeeld een fietser of ben jij een hardloper? Kies voor veranderingen die je kunt volhouden: met je vrienden een vaste avond in de week tennissen.

Kyosei betekent ‘Samenleven, maar ook samenwerken, voor het algemeen belang. Om een onderlinge harmonie te bereiken van duurzame aard. Tussen de mensen en de natuur’.

Hoe begin je de verandering? Je wilt immers een langetermijngezondheid. Het liefst tot je honderdste, want tijdelijk afvallen of tijdelijk gezond leven kan bijna iedereen. Daarom is het belangrijk dat je een programma gaat samenstellen waar je altijd op kan terugvallen. Het liefst onder begeleiding van een professionele coach, waar je zo nu en dan contact mee hebt. Omdat die lifestylecoach alle nieuwtjes en onderzoeken kent op het gebied van gezondheid. Bij Kyosan begeleiden we je naar een duurzame verandering.

En onthoud: je kunt altijd weer opnieuw beginnen. Na een periode van zondigen, ziekte, stress of bijvoorbeeld na een weekendje weg met vrienden vol gezelligheid, eten en drinken. Bewustzijn, trainen, trainen, herhalen, herhalen, herhalen.
Wil je een herhalingstraject dan ben je natuurlijk van harte welkom.