kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons

Kyosan

Interview Sanne Bernhart

Welke 3 etenswaren heb jij altijd in huis? Waar word je echt gelukkig van en wat ga je in 2019 anders doen dan in 2018? Sanne Bernhart beantwoordde deze vragen. Lees hier het interview.

Welke 3 etenswaren heb je altijd in huis?

Ik heb altijd in de koelkast kwark, groenten en fruit! En okee.., ook altijd wel een stuk pure chocolade. Van de groene groenten liggen er meestal spinazie, veldsla, courgette, sugarsnaps. Daarnaast kies ik bijna elke week voor paprika, kastanjepaddestoelen, tomaatjes en soms venkel. Ik heb het geluk dat elke woensdag Kees Slinger groenten en fruit komt brengen. Aardbeien, blauwe bessen, frambozen of rode bessen, granaatappels, sinaasappelen, grapefruits en kiwi’s. Dus ’s morgens kwark met fruit en ’s avonds groenten met.., iets lekkers. In de voorraadkast altijd Papadums. Die gebruiken we in plaats van crackertjes.

Wanneer of waar ben je het meest gelukkig?

In mijn atelier en in de keuken of toch de gym? Of op de golfbaan? Op deze vraag kan ik niet kiezen. Ik ben een alles-doener. Mezelf uitdagen, leren en ervaren. Ik heb dan ook les in alles. Golflessen, een eigen personal trainer. En als we in een goed restaurant eten, vraag ik of ik een dag stage mag lopen. Dus mijn geluk zit in iets bereiken, wat dan ook.

Wat is je levensdoel?

Mensen helpen gezond te worden en te blijven. Handvatten meegeven. Ik ben een ‘kind van Maria Montessori. “Leer mij het zelf doen” was haar motto en dat hanteer ik ook in mijn lessen als lifestyle coach. Ik train ze nét zo lang tot ze zeggen: “ik heb je niet meer nodig”.

Wat waardeer je het meest in je vrienden?

Spontaniteit, humor, gezelligheid, eerlijkheid. En bovenal sportiviteit. Omdat ik zo’n alles doener ben, heb ik een vriend voor al die verschillende zaken. Mijn personal trainer is een vriend geworden. Ik heb mijn loopmaatje en natuurlijk een golfvriendin. En voor al het andere mijn man die misschien wel mijn beste vriend is.

Waar zou je het liefste wonen?

Aan de zee. Rechtstreeks het strand op lopen en als het even kan erop uitkijken. Dat is in Nederland helaas een schaars goed. De zee is precies wat ik zoek. Kalmerend enerzijds, woest anderzijds, en als je ernaar kijkt, soms beide tegelijk.

Wat is de grootste liefde van je leven? 

Martin is de grootste liefde van mijn leven. Ram en Steenbok gaan goed samen. Ieder boven op onze rots uitkijkend over zee. 2 gelijken, heus niet eigenwijs. Samen ideeën bedenken, elke dag weer. Elke dag een goed idee is Martins motto. En omdat je er toch elke dag een hebt, hoeven ze niet allemaal uitgevoerd te worden.

Wat is jouw motto?

Mijn motto heb ik gepikt van Pippi Langkous: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen.” Ik bedoel dat niet in de arrogante zin van het woord, maar ik wil gewoon alles proberen. Ik ben een doorzetter én een nieuwsgierig aagje. Dat is een gevaarlijke combi. hahaha.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ligt in het verlengde van de vorige vraag. Dat ik doorzet in alles wat ik doe. De beloning komt dan vanzelf. Dat probeer ik ook over te dragen aan onze clienten. De beloning van al het harde werken is niet een gezond lijf, maar een lekker leven. Genieten van de gedragsverandering.

Wat zou je in 2019 willen veranderen ten opzichte van 2018?

Meer tijd voor creativiteit: kunst maken. 2019 is 100 jaar Feminisme in de Kunst. Voor mij het jaar om met mijn bronzen beelden naar buiten te treden. Een nieuw begin dus. Spannend.

Sanne Bernhart interview.png
ADD COMMENT