kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons

Kyosan

YOGA/OUTDOOR VAKANTIE NAAR DE MARKEN IN ITALIE 

Yoga vakantie italie.png

Vrijdagochtend 28 juni 2019. Klaar voor vertrek.

Met 6 dames op retreat naar Italië, op olijfgaard Unico Senso in de Marken. Aan de koffie in de keuken van Donkervliet is het een enorm gekakel. We hebben er zin in! Via Dusseldorf naar Ancona vliegen om vervolgens met een Fiat 500 cabrio naar Yvo en Dorith te rijden. Het is prachtig weer. Tegen de 30 graden geeft de meter aan. Bij aankomst zien we op terrassen van de olijfgaarden grote tenten staan, met buitenkeukens en doucheruimten.

Na een duik in het zwembad gaan we aan een heerlijk drankje en Italiaanse hapjes. Om ’s avonds naar het dorp te gaan voor echte Italiaanse Pizza’s. Op een plein midden in het dorp staan grote tafels. Voor de volwassenen uit het dorp en de kinderen apart aan hun eigen tafel. Met een balletje trappen tegen de kerk. Waar vind je dat nog?

We genieten met volle teugen en onze hartslag zakt naar 30.
’s Avonds duiken we op tijd in onze tent, waar de wind doorheen waait en zorgt voor verkoeling.

Om half 8 wek ik iedereen met mijn windchime.

Al zwierend loop ik ermee langs de tenten. Wakker worden zonder wekker, dat willen we iedere dag wel. We duiken het zwembad, met uitzicht op de zonnebloemvelden, in. Na een hapje fruit en thee start de ochtend met een HIIT training gevolgd door een meditatie: Je intentie van de dag neem je mee. Het ontbijt hebben we nu echt verdiend. De geur van warme granola is ons neus namelijk niet voorbij gegaan. Wat een heerlijkheid.

Dan gaat ieder zijn kant op. Lezen, zwemmen, luieren. Daar kwamen we natuurlijk ook voor.

Om 12 uur een poweryoga sessie voor de lunch. Heerlijk in de schaduw. Na een gezonde lunch, het gebruikelijke relax-moment is het dan tijd voor de Food Coaching. We zijn tot de conclusie gekomen dat we te weinig eiwitten eten allemaal. Tijd voor een actieplan dus. Zo heerlijk om na de coaching meteen het zwembad in te kunnen duiken.

De avond is voor een rondleiding op La Bibioteca. Een biologische farm waar je ook kunt genieten van al het eten wat ze zelf verbouwen. Een fixed menu vegetarisch of met vlees van eigen beesten. Het ene is nog lekkerder dan het andere. Uitkijkend over de moestuinen willen we hier eigenlijk nooit meer weg.

Zondag.

Het gebruikelijke ochtendritueel, wat snel went, rondje langs de tenten, zwemmen, circuittraining om vervolgens weer te ontbijten. Nu neemt iedereen op advies  een grote bak kwark van zo’n 275 ml. We plunderen de hele voorraad van Dorith. Na de kwark is er amper ruimte voor nog wat anders lekkers haha.

Vandaag gaan we wandelen met Yvo over het terrein. Langs de olijfvelden en de fruitbomen. Wat een fijne plek om te zijn.

Er is nog tijd om te chillen en te zwemmen voordat we worden verwend met een Italiaanse BBQ van Yvo en Dorith. Heerlijke salades, wat vlees, de ondergaande zon en een Italiaans wijntje zorgen voor een topavond!

De maandag is de warmste dag. Yoga en sport op een lager pitje. De Work out is een combinatie van zwemmen en oefeningen in tweetallen. Cardio en kracht.

Yvo heeft de laatste kwark uit het dorp weten te scoren voor het ontbijt.

We hebben een lekkere dag met een warme lunch als afsluiting. We lezen onze boeken uit en rond 18:00 uur stappen we weer in de Fiat 500 en worden weggewuifd door Yvo en Dorith. Tot volgende jaar hoop ik!

Liefs,
Sanne

ADD COMMENT