kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons

Sportvasten

Sportvasten

Sportvasten is een methode waarin voeding, voedingssupplementen en training zodanig op elkaar worden afgestemd dat de spieren meer energie uit vetten vrij kunnen maken. 

1
coach
VIND JE SPORTVASTEN LIFESTYLE COACH

Het doel van sportvasten is de spieren te laten switchen van suiker- naar vetverbranding. Daardoor kom je zowel fysiek als mentaal in een veel betere conditie. De resultaten zijn doorgaans blijvend bij het opvolgen van richtlijnen voor gezonde voeding, sport en indien nodig minikuurtjes. De switch die je maakt (tijdens de vastendagen) kun je meten met speciale urinestripjes die je krijgt.

2
calendar
STEL JE PLAN OP

Wat kun je verwachten? Je voelt en wordt veel fitter, krijgt een betere conditie en wordt gezonder. Direct na de kuur vallen vrouwen gemiddeld 2 tot 4 kg af en mannen 4 tot 6 kg. Verder voel je Het na traject van 2 weken zorgt ervoor dat ruim 90% van het verloren gewicht uit vetweefsel bestaat en bovendien dat je spiermassa toeneemt! Kortom als je 4 kg afvalt kan het zo zijn dat je 5 kg vetmassa kwijt bent en tegelijkertijd 1 kg meer spiermassa hebt opgebouwd. Dit is te meten met een officiële DEXA scan bij de sportvastenorganisatie in Rotterdam en kost € 75,- voor een meting voor en na de kuur.

3
team
AAN DE SLAG

Je start met een 10daagse sportvastenkuur. Direct na de 10daagse kuur geven we je een korte uitleg hoe dit precies in zijn werk gaat. Op dag 24 doe je een minikuur. Een minikuur is dat je het diner overslaat en een uur intensief gaat sporten. Het na-traject is het belangrijkste. Hoe houd je de switch? Wat ga je daadwerkelijk veranderen in je leven? Je krijgt kennis over Nutriënt Timing, over calorie-inname, over de juiste verdeling eiwitten, vetten en koolhydraten.

food

Wat is sportvasten?

Sportvasten is een methode waarin voeding, voedingssupplementen en training zodanig op elkaar worden afgestemd dat de spieren meer energie uit vetten vrij kunnen maken. De sportvastenkuur is een fysieke training van 10 dagen waarin cardiovasculaire training wordt gecombineerd met 3 afbouwdagen, 1 tot 3 vastendagen en 4 opbouwdagen. Sportvasten is daarmee een trainingsprogramma en geen dieet.

 De training bestaat uit het dagelijks 30 minuten cardio training op gemiddeld 70-75 % van de maximale hartslag. Het sportvastenprogramma wordt verricht onder de persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde coach met een achtergrond op het gebied van sport en/of voeding. 

 

De organisatie van de kuur en na traject

Je ontvangt een persoonlijk sportvastenprotocol en een supplementenpakket voor de 10 dagen kuur. Bij de  intake vertel ik je precies wat je wel en niet moet doen en kunt verwachten. Tijdens de kuur hebben we dagelijks contact via de sportvasten-App waar je de voortgang van je kuur kunt bijhouden. Verder wil ik dagelijks een Whats-App waarin je even kort aangeeft hoe het is gegaan op een schaal van 0 tot 10. Ik ben uiteraard altijd bereikbaar bij dringende zaken of vragen.

Voor het na-traject ontvang je een document met richtlijnen plus een receptenboek. Het is de bedoeling dat je na de 10 daagse kuur gedurende 2 weken heel gezond eet met maximaal één maaltijd per dag rijk aan koolhydraten. Qua sport moet je 3 keer in de week 30 tot 45 minuten cardiotraining doen. Uiteraard mag je meer sporten en of combineren met andere sporten. 

De kosten

Voor het 100 daagse traject inclusief de 10daagse kuur rekenen we € 395,-
Dit is inclusief het supplementen pakket, maximaal 4 uur aan coaching, het persoonlijk protocol voor de 10daagse kuur en het na-traject. 

Wat verwachten we van jou?

De wil om je gedrag te veranderen. 

De onderzoeken

Om je volledig te informeren heb ik op de volgende pagina’s een overzicht gemaakt van de studies en onderzoeken die gedaan worden en verricht zijn op de sportvasten methode. Nogmaals, ik ben 100% overtuigd dat Sportvasten de methode is om sterker, slanker en fitter te worden. Neem gerust contact met me op zodat we verder kunnen afstemmen in hoeverre sportvasten ook jouw leven een nieuwe impuls kan geven! 

Mijn contactgegevens:
Sanne Bernhart
06-29023820
info@kyosan.nl

Rapportage SPO-T onderzoek 

In het SPO-T (sportvasten trial) onderzoek,  opgezet in samenwerking met drs. Miriam van Reijen, bewegingswetenschapper, worden verschillende parameters gemeten op verschillende tijdstippen door een  SPO-T geïnstrueerde sportvastencoach. In deze tussenrapportage wordt gekeken naar het afgevallen gewicht en de buikomtrek op dag 10 en 25, na 6 maanden en na een jaar ten opzichte van de nulmeting. 

De volgende resultaten (1 oktober 2012) zijn tot nu toe behaald in het onderzoek. Het aantal gemeten proefpersonen staat achter de dag in de tabellen (aangeduid met ‘n’): 

Mannen dag 10

(n=38)

dag 25

(n=32)

6 maanden

(n=8)

Gewicht  -5.3 kg -5.9 kg -8.7 kg
Buikomtrek  -5.5 cm -6.4 cm -12.4 cm
Vrouwen  dag 10

(n=38)

dag 25

(n=28)

6 maanden

(n=9)

Gewicht  -3.9 kg -3.8 kg -5.9 kg
Buikomtrek  -5.1 cm -5.2 cm -7.2 cm
sportvasten vijfdaagse

Pakketten

 • 272.50
  Eenmalig
 • 4 Personen 10 trainingen

  Géén lidmaatschap!

  • De bedragen zijn inclusief gebruik ruimte en materialen.
  • Er zijn geen inschrijfkosten of lidmaatschappen.
  • Je betaalt alleen voor de trainingen.
 • 309
  Eenmalig
 • 3 Personen 10 trainingen

  Géén lidmaatschap!

  • De bedragen zijn inclusief gebruik ruimte en materialen.
  • Er zijn geen inschrijfkosten of lidmaatschappen.
  • Je betaalt alleen voor de trainingen.
 • 475
  Eenmalig
 • 2 Personen 10 trainingen

  Géén lidmaatschap!

  • De bedragen zijn inclusief gebruik ruimte en materialen.
  • Er zijn geen inschrijfkosten of lidmaatschappen.
  • Je betaalt alleen voor de trainingen.

Ontdek Kyosan

Een van ons zal contact met je opnemen.