De oorsprong van keto

Een ketogeen dieet is een streng dieet dat al gebruikt werd in de vorige eeuw, onder andere voor kinderen met epilepsie.

In een normale stofwisseling zet het lichaam koolhydraten om in glucose (suiker). Deze glucose komt in je bloed terecht en wordt vervoerd naar je Iichaamscellen. Het is de snelste energiebron voor het lichaam en voor de hersenen. Vetzuren kunnen de bloed-hersenbarrière niet passeren. Wel kan de lever vetzuren omzetten in ketonen lichamen, die de bloed-hersenbarrière wel kunnen passeren en als vervanging van glucose als energiebron van de hersenen kunnen dienen. Deze ontgifting bootst de reactie van het lichaam op honger na door gebruik te maken van vet als primaire energiebron bij het ontbreken van een adequate koolhydraatbron in de voeding. 

Foto's maken van een keto dieet
Wat is een Keto Experience?

Ik had zelf nooit geloofd dat je zou afvallen van ‘vetten eten’. Na meer dan twee jaar met mijn Keto Experience gewerkt te hebben is het bewijs geleverd. Wanneer je glucosevoorraad op is (doordat je weinig koolhydraten eet tijdens deze keto experience), schakelt je lichaam over op de verbranding van ketonen en dus de opgeslagen vetten. ’s Ochtends zijn je ketonenwaarden het hoogst, omdat je lever dan nog leeg is. Vandaar de vele intermittent vasten diëten.

We zetten een Keto 14daagse of Keto maand in om in een juiste vetverbranding te komen en om op een gezond gewicht te komen. Vooral bij mannen bevalt deze manier van eten/afvallen, omdat je veel vetten mag eten. Na deze periode ga je langzaamaan weer meer Koolhydraten inbrengen. Het gaat om de juiste balans van de voedingsstoffen koolhydraten, vetten en eiwitten. 

PS: De eerste 7 dagen van onze Keto Experience zijn intensief om de ‘schakelaars’ in je lichaam om te zetten. Daarna ga ja genieten. 

Ketogeen dieet

Keto 

Vetten 60 tot 70% van je dagelijkse inname
Eiwitten 20 tot 30% van je dagelijkse inname
Koolhydraten 10 tot 20% van je dagelijkse inname
Keto lifestyle