kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons

Kyosan

Interview Maikel Roethof

Je bent drummer en geeft sport trainingen. Wat kwam eerst? Zou je ook beroemd willen zijn? En welke gave zou je willen hebben? Maikel Roethof beantwoordde deze vragen. Lees hier het interview.

Je bent drummer en geeft sport trainingen. Wat kwam eerst? Hoe is dat gegaan?
Het drummen kwam eerst. Daar begon ik mee toen ik 2 was. Sporttrainingen gaf ik pas vanaf mijn 23e. De muziekindustrie is een onwijs leuke industrie, maar niet altijd makkelijk. Ik moest dus met een plan b komen. 1+1 = 2 toen ik Sanne heb leren kennen. Ik was van jongs-af-aan al gek op sporten. Toen Sanne Bernhart mij vroeg of ik lessen wilde komen geven ben ik direct aan de slag gegaan. Sinds dien heb ik alleen maar meer geleerd en ben ik zelf ook veel gegroeid.

Heb je tijdens je verschillende banen ook een ander karakter? Bij drummen moet je namelijk juist los kunnen gaan terwijl je bij het sporten juist heel beheerst moet zijn.
Ja, het zijn letterlijk twee verschillende werelden. Bij training geven leid ik de training en let ik er op of de oefeningen juist worden uitgevoerd. In de studio en bij een show ga ik los en sta ik strak van de adrenaline. Ze zijn beiden wel beheerst, maar dan anders. Ik ben tijdens het geven van een les veel rustiger dan tijdens het geven van een show. Mensen zeggen bij een show dan wel eens: ‘’Is dat Maikel? Hij is normaal veel rustiger’’. Zodra ik de bühne op ga, gaat er een knop om waardoor de grenzen weg vallen. Daar valt niks tegen in te brengen.

Zelf heb je veel discipline. Hoe probeer je dat anderen aan te leren?
Starten met rust, beheersing en techniek. Dit bouw je rustig op en neem je de tijd voor. Wanneer de basis goed is, kunnen het tempo en de frequentie omhoog. Al is iedereen natuurlijk anders. Ik vraag klanten wat ze willen bereiken, waarna ik vervolgens samen met hen bedenk hoe ze daar het best naartoe kunnen werken. Begin klein en oefen vaak, is iets wat ik wel vaker vertel. Maak doelen concreet.

Werk je met bepaalde gewoontes/routines? Denk aan een ochtend routine of een routine voor een les.
Iets wat bij mijn dagelijkse routine hoort is het rustig opstarten van de dag. Een goede start zorgt ervoor dat ik de hele dag genoeg energie heb. Daarnaast heb ik een aantal drink gewoontes.  Eén thuis en één voor mijn shows. Thuis maak ik vaak koffie met een percolator. Heerlijk om daar rustig de tijd voor te nemen en daar van te genieten. Daarnaast drink ik voor mijn shows meestal een bodempje wodka om de adrenaline wat te verminderen. Wodka bevat weinig calorieën, dus is dat best verantwoord, toch? 😉

Als je even niet hoeft te werken, wat doe je dan het liefst?
Dan ben ik waarschijnlijk ook aan het werk of sta ik op de golfbaan. Vaak ben ik dan met mensen waar ik mee werk of mensen die van invloed zijn op mijn bedrijf. Met vakantie en af en toe met slecht weer vind ik het lekker om even helemaal niks te doen; netflixen, zonnen en lekker eten.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Van anderen! Andere trainers bij sportscholen bijvoorbeeld. Daarnaast vind ik veel wetenschappelijke informatie op het Youtube kanalen als; Athlean-X. Op dit kanaal wordt er vanuit een wetenschappelijk perspectief gekeken naar de werking van ons lichaam en waarom je bepaalde oefeningen op een bepaalde manier moet doen.

Betreft songwriten; dat komt op een andere manier. De inspiratie kan al komen wanneer ik koffie ga zetten bijvoorbeeld. Wat ook werkt is om in een andere omgeving te gaan zitten. Dan krijg je nieuwe indrukken en daarbij nieuwe ideeën. Een nieuwe deuntje wat ik op dat moment bedenk neurie ik dan in mijn telefoon, zodat ik daar later verder mee aan de slag kan.

Welke gave zou je willen hebben?
Ze zeggen toch altijd dat brutale mensen de halve wereld hebben? Ik zou wel wat brutaler willen zijn. Die gave zou in de muziek wereld denk ik wel van pas komen. Gewoon net even wat extra om gemakkelijker iets voor mekaar te krijgen.

Zou je beroemd willen zijn?
Ja, anders had ik niet voor het wereldje gekozen. Niet om het beroemd zijn zelf, maar zodat ik echt iets kan toevoegen. Iets vertellen aan de wereld en mensen inspireren.

Hoe zou jij jezelf omschrijven in één zin. Als je niks kan bedenken mag het ook een bestaande quote zijn waar je achter staat. Waarom deze zin/quote?
Ga d’r voor! Als jij iets wil, gewoon doen! Dat is wel iets wat ik vaak zeg. Soms moet je gewoon gaan ook al weet je niet wat je kan verwachten en welke kant het op gaat.

Waar word jij nu echt chagrijnig van?
Haha, nou als ik iets moet noemen. Dan noem ik iets wat ik twee keer per maand doe: administratie. Dat is niet mijn lieveling bezigheid. Maar van wie wel? Toch doe ik het wel graag zelf, zodat ik weet wat er precies gebeurd. Dat is toch wel fijn.

Het tegenovergestelde: waar word je super-enthousiast van?
Als ik mail binnen krijg voor een nieuwe show, bijvoorbeeld de zwarte cross. Daar word ik echt blij van. Of wanneer ik alleen of samen met vrienden een nummer maak wat boven verwachting uit komt. Dat is top!

maikel roethof1.jpeg
ADD COMMENT