kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons
meditatie

Meditatie en Mindfulness

Meditatie en Mindfulness

Met meditatie creëer je meer rust in je leven. Door meditatie te beoefenen leer je je beter te focussen, waardoor je je beter kunt concentreren, ook op de momenten waarop je niet bewust mediteert. Als je meditatie beoefent kun je je in het dagelijks leven beter focussen op je huiswerk, werkzaamheden op kantoor of het huishouden. Daardoor werk je uiteindelijk effectiever en sneller.

Je hebt minder last van prikkels en omgevingsfactoren. Je voelt je rustiger en leert van je afzetten. Je leert makkelijker hoofdzaken van bijzaken te scheiden, waardoor je dus uiteindelijk meer overzicht hebt.

Daarnaast bieden we Mindfulness Based Stress Reduction training; voor balans in je leven.

Vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of in de toekomst, bezig met zorgen en angsten over morgen. We hebben verlangens die niet realistisch zijn. Daardoor putten we ons fysiek en mentaal uit. Of voel je je “niet lekker in je vel”.

De principes van Mindfulness zijn gebaseerd op de eeuwenoude Boeddhistische filosofie dat de werkelijkheid niet goed of slecht is. Onze gedachten geven vaak een oordeel. Dit veroorzaakt soms een gevoel van geluk en tevredenheid. Helaas veroorzaken ze vaker ook gevoelens van stress, onrust, frustraties, boosheid of verdriet.

Hoe werkt Mindfulness?

Mindfulness biedt je een keuze. Laat je je meevoeren door oude denkpatronen, je automatische piloot? Of kun je open staan voor de ervaringen van het moment en zo de spanning doorbreken? Met Mindfulness leer je meer aanwezig te zijn. Bewuster te leven en te werken. Zo kun je vanuit rust bewuste keuzes maken. En dit geeft meer energie en ontspanning.

Er is maar één officiële mindfulness training; de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training. Het is eigenlijk een aandacht training, ontwikkeld door Jon Kabatt-Zin. Het is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.

Hoe ziet de training eruit?

Het zijn acht trainingen. Onderdelen van de training zijn: begeleide aandachts- en meditatie oefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen en oefeningen om het bewustzijn in je dagelijks leven te vergroten. Je ontvangt een uitgebreide werkmap en begeleide audio oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Mindfulness kun je alleen leren door te oefenen!

Onze mindfulness trainer

Naomi Stubbé is psycholoog, gecertificeerd Mindfulness trainer en yoga docent. Zij werkt in het bedrijfsleven en heeft jarenlange ervaring in het coachen van mensen en begeleiden van groepen op het gebied van stressreductie, ontspanningstechnieken en persoonlijke vitaliteit.