kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons

Kyosan

Binnen één les was mijn rugpijn flink afgenomen

Dominique (53) heeft altijd veel aan sport gedaan. Veel tennissen, samen met de kinderen. De tennisbaan is een plek waar ze dagelijks te vinden waren. Echter kreeg Dominique een jaar geleden een blessure aan haar rug waardoor tennissen niet meer kon. Ze moest hiermee stoppen. Wij interviewden haar en vroegen hoe ze hier weer bovenop is gekomen en welke rol Kyosan hierin heeft gespeeld. 

Hoe ben je bij Kyosan terecht gekomen? 

”Ik kreeg een blessure aan mijn rug, heel anders dan ik gewend was. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe sportlocatie. Je kan natuurlijk gaan fitnessen bij een gewone sportschool, maar ik vond op de website van Kyosan iets heel interessants; een parachuteles, of te wel, de yogaswing. Dit sprak mij zo aan dat ik besloot bij Kyosan te gaan sporten. Binnen drie maanden ben ik hier zo gegroeid in mijn sterkte, dat ik mij onwijs veel beter voel. Nu ik weer ben aangesterkt kan ik na jaren weer eens gaan schaatsen!”

Welke lessen heb je gevolgd? Waarom deze lessen?

”Alles, ik heb echt elke les gevolgd bij Kyosan. Ik ben begonnen met de parachute les, of te wel de yogaswing. Toen mijn rugpijn direct flink afnam, ben ik ook andere lessen gaan volgen. Eerst moest de rugpijn verminderen, om daarna mijn spieren te kunnen versterken. Dat deed ik onder andere bij pilates; mijn core versterken. In de lessen is een gezonde balans te vinden van diepgang en nuchterheid. Met aanvullende klankensessies en de huislijke sfeer voelt het soms alsof ik mijn lessen volg bij een lachende Boeda. Alles met humor en rust, heerlijk.”

In die lessen, wat is voor jou de perfecte sport outfit? Waarom?

”Een outfit die zacht en strak zit, en lekker licht is. Een stretch yoga broek die je bijna niet meer voelt, geeft je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt. In de winter zijn sokken en een trui ook heerlijk! Zo blijf je lekker warm, wat zorgt voor een optimale ontspanning.”

Op gebied van gezondheid? Wat maakt jou gelukkig?

”Een sterk, fit en gezond lichaam; dat maakt mij gelukkig. Dat doe ik door het vasten dieet; 16 uur vasten, 8 uur eten. Dan eet ik vaak een reep, een boterham, drink ik een shake en ’s avond eet ik een normale maaltijd. Lekker gezond en niet te veel. Snelle koolhydraten vermijd ik daarbij. Zo wordt mijn core sterker, zit ik lekkerder in mijn fel en wordt ik gelukkiger.”

Wat zijn jouw gezonde gewoontes? Sport, eten, rust?

”Vroeg opstaan, vroeg naar bed, veel reizen, shoppen, leren, dansen, zingen door je verdriet heen, muziek maken en luisteren. Leuke dingen doen, maar alles met mate. Als je helemaal gaat voor leuke dingen doen, voel je jezelf beter en ben je op zijn leukst, ook voor anderen. Schoonmaken geeft mij ook rust. Wanneer mijn huis is opgeruimd, is het in mijn hoofd ook rustiger. ”

Waar ben je het meest trots op? Waarom?

”Dat ik verschillende studies heb gedaan; Frans en Engels. Studeren, het leren van talen, brengt zo veel. Het is zo mooi om kunnen te lezen en schrijven in een andere taal. Naast de verdieping in mijn studie, ben ik ook trots dat ik mij verdiept heb in sport. Deze verdiepingen hebben mij veel terug gegeven in het leven en hebben mij door moeilijke tijden geleid. Ik zei altijd tegen mijn kinderen: ‘’eerst kennis, dan tennis’’. Het is belangrijk te leren, om daarna te kunnen sporten.”

Wat heb je bij Kyosan geleerd wat je niet meer vergeet?

”Hoe mooi een korte klankensessie is tijdens meditatie en tijdens de laatste yoga houding. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. De klanken, van onder andere de gongen, voegen echt wat toe, het is zo’n mooie mix. Hoe mooi yoga dan niet is. Je hele huid trilt los, je voelt het door je hele lichaam. Dat gevoel maakt je intens gelukkig.”

Wat zou je in de toekomst nog graag veranderen?

”Niet zo zeer veranderen, maar er zijn verschillende dingen die ik in de toekomst nog graag zou willen doen. Ik zou graag vertaalster van beroep willen worden, heel veel reizen en natuurlijk nog fitter worden.

Heb je een concrete tip die mensen direct kunnen toepassen om gezonder te leven?

”Dat ze naar Kyosan moeten gaan, ik ken geen enkele sportschool waarbij ze zo diep kunnen kijken in je spieren. Je verdiept je meer in sport, wat je echt een gezonder en gelukkiger mens maakt.”

Yoga

ADD COMMENT