kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons

Kyosan

​‘’Ik viel 4 kilo af in 10 dagen’’ – sportvasten bij Kyosan

Fit de zomer in? En een paar pondjes minder? Niet iedereen lukt het deze doelen te bereiken. We interviewden Annemarie Schurian over haar doelen. En hoe ze die met hulp van sportvasten bij Kyosan wist te halen.

1. Waarom heb je voor sportvasten gekozen en niet voor een ander dieet? 

De combinatie van sporten, vasten en voedingssupplementen, zo had ik gehoord, kon ik binnen 10 dagen een switch maken naar een gezonde lifestyle. Door deze methode en door de positieve verhalen van anderen besloot ik dit zelf te proberen.

2. Hoe zagen jouw 10 dagen sportvasten eruit?

Tijdens het sportvasten heb je een aantal afbouw dagen, een paar vastendagen en een aantal opbouwdagen. Ik merkte al tijdens de eerste periode dat ik meer energie kreeg. Dit deed mij gelijk goed. Het is moeilijk te omschrijven hoe het kwam dat ik mij zo goed voelde, maar ik had me in jaren niet zo lekker in mijn vel gevoeld.

Eén van de sportvastendagen had ik het wat zwaarder. Dit was gelukkig op mijn rustdag, een dag waarop je niet hoeft te sporten. Dit was echt mijn zwaarste dag, ik was moe.  Moe van het niets doen.

3. Vind je sportvasten een zware methode? 

Nee, eigenlijk niet. Maar het sportvasten heb ik samen met mijn man gedaan, dan heb je steun aan elkaar. Al heeft hij het niet zo makkelijk gehad als ik. Samen zo’n uitdaging aangaan maakt het niet alleen fysiek makkelijker, maar ook mentaal.

Je leeft dagen op sapjes en supplementen die de honger onderdrukken. Het echte hongergevoel heb je daarom niet, maar toch blijft die trek naar een bord vol met eten. Wanneer je bijvoorbeeld op het werk zit met je sapje, terwijl je collega’s aan de lunch zitten voor je neus.

4. Hoe ging het sporten tijdens het sportvasten?

Het sporten ging mij goed af. Sterker, ik kreeg er nog meer energie van. Tijdens mijn sportvasten-periode liep ik mee met de avondvierdaagse. Maar vooral het sporten bij Kyosan, op het roeiapparaat en de bootcamps waren een onderdeel van de kuur. En die keer dat ik niet zo’n zin had om te sporten, heb ik de trap op en neer gelopen. Na 20 minuten heb je dan ook je beweging wel gehad, toch?

5. Wat was jouw resultaat? 

Na 10 dagen was ik 4 kilo kwijt. Dat werkt daarna nog lang door.  Bij Kyosan krijg je ook recepten mee voor na de 10 dagen sportenvasten. Je  zit namelijk in een ander eetpatroon, je hebt minder trek en dat wil je vasthouden. Je zit nog in een ritme van bewegen en weinig eten. Na 3 maanden was ik daarom zelfs 8 kilo afgevallen. Dat is ongeveer 10 cm rond mijn taille. Daar word je blij van, toch? Ik voel me veel fitter. Pas nu heb ik in de gaten hoe zwaar ik was.

6. Hoe ben je verder gegaan na deze periode?

Ik heb een paar zaken veranderd. Er staan tegenwoordig minder koolhydraten en meer eiwitten op het menu. Als ontbijt eet ik kwark met fruit in plaats van brood. Deze aanpassingen probeer ik voor het hele gezin te doen. Al moet ik zeggen dat het in de winter wel moeilijker is. Dan heb ik soms de neiging om meer te eten. Ondanks zo’n dipje zijn mijn resultaten gelukkig gelijk gebleven.

7. Zou je sportvasten aan anderen aanraden? 

Aanraden is een groot woord, ik zal het niet specifiek promoten, maar ik vertel het graag aan anderen die het willen horen. Het heeft mij namelijk echt goed gedaan. Maar, mensen moeten zelf bepalen of het ook wat voor hen is.

Wil je meer weten? Mail [email protected]

Afvallen
ADD COMMENT