kyosan

Kyosan legt relatie tussen lichaam, geest en voeding. Onder persoonlijke begeleiding, werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

+31 (0)6 290 238 20
‭+31 (0)6 52 42 15 25
Volg ons

Kyosan

mindset corona

3 mindset tips in deze corona tijd

We mogen nog steeds de deur niet uit, sociale contacten liggen op een laag pitje, je best blijven doen voor je relatie. Hoe blij je dan positief? We focussen ons namelijk vaak op de dingen die we niet kunnen en mogen in plaatst van wat we zouden willen en waar we nu juist wel tijd en ruimte voor hebben. Daarom geven wij jou drie tips om jouw mindset te managen.

Tip 1: wees realistisch

Houd in de gaten wat er gebeurt, maar laat je niet overweldigen door de grote hoeveelheid nieuws waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Want wanneer we dat wel doen slaat de paniek toe: met het hamsteren als grote voorbeeld. De winkels zullen niet leeg raken. Houd die Hollandse nuchterheid, kijk naar wat wel kan en relativeer voordat je keuzes maakt. 

Tip 2: houd een mindsetdagboek bij

Houd voor een bepaalde periode een dagboek bij. Hoe werkt dit? Schrijf jouw belangrijkste (positieve) dagelijkse gebeurtenissen op. Schrijf je plannen op voor de komende dagen. Als laatste reflecteer je op jouw geschreven stuk. Kijk of dit de mindset is die jij graag wilt hebben. Zo niet? Kijk wat je kan veranderen. 

Tip 3: creëer tijd

Creëer een beeld zoals jij zou willen dat de toekomst er uit ziet. Het kan zijn dat je je deze zomer helemaal fit wil voelen, ook al kan je niet nu maar de sportschool. Het is nu makkelijk om je goede voornemen over de boeg te gooien en terug te vallen in je oude gewoontes. Je denkt namelijk: ‘’wat als de sportscholen dicht blijven, dan kan ik heel lang niet sporten’’ of ‘’wat als dit nog maanden duurt, of zelf jaren’’. Kies hier niet voor. Jouw gevoel en motivatie worden er hierdoor niet beter door. Wat moet je dan wel doen? Probeer je gedachten eens om te draaien. Denk bijvoorbeeld: ‘’doordat ik nu niet elke dag naar mijn werk reis, heb ik meer tijd om gezonde recepten te maken’’ of ‘’mijn sportschool geeft nu virtuele lessen, waar ik nu wel bij kan zijn omdat ik makkelijker mijn planning kan aanpassen’’. Zoek naar kansen en jouw toekomst zal er direct een stuk beter uit zien. Focus je op wat er wel mogelijk is. 

ADD COMMENT